BEAS Y TAPIA

‘Beas y Tapia’ ondersteunt kleine Chileense producenten sinds 1996. Ze werken door heel het landgesternte land Chili met verschillende groepen met het oogmerk om via economische activiteiten de gezinnen te ontwikkelen. De groepen kunnen diverse materialen bewerken en hebben verschillende technieken in huis. Zo wordt een assortiment aan producten van glas, hout en aardewerk geproduceerd. Voor Barbosa Fair Trade worden muziekinstrumenten, decoraties-artikelen van hout en sieraden van glas geproduceerd. Vooral deze laatste producten zijn zeer gewild in de wereldwinkels gezien hun moderne uitstraling en hun prachtig ontwerp.

Bernardo Luck is directeur van ‘Bias y Tapia’ en hij is een zeer sociaal bewogen persoon en geeft op een inspirerende wijze leiding aan de organisatie. De fair trade principes staan hoog in het vaandel en binnen de groepen is een hoge mate van transparantie aanwezig waardoor een sterke binding met het collectief is ontstaan. Wederzijds vertrouwen tussen de producenten, de organisatie en de afnemers is zeer hoog en het is een plezier om met deze groepen te werken. Een prachtig voorbeeld waarbij fair trade zeer inspirerend voor de mensen die er dicht bij betrokken zijn.

‘Beas y Tapas’ is sinds 2013 lid van WFTO en men investeert nog steeds in de verdere ontwikkeling van de producenten. Via de import van de bovenstaande producten maar ook via de ontwikkeling van innovatieve ontwerpen wil ‘Barbosa Fair Trade’  een bijdrage leveren aan de situatie van deze producenten.