From the Mayan People to you

Sinds 2014 werkt Barbosa Fair Trade samen met de producenten organisatie: ‘From the Mayan People to you’ in Guatemala.
The Mayan People is een middel-grootte producentenorganisatie, die hun hoofdkantoor hebben in San Juan del Obispo.
Op het kantoor zijn 15 mensen  fulltime aan het werk en zij sturen een netwerk aan van 60 verschillende producentengroepen.
Deze producenten, voornamelijk vrouwen, werken vanuit kleine dorpen of thuissituaties. Ze maken traditionele producten van traditionele materialen. Het salaris wat dit oplevert voor de vrouwen is een additioneel inkomen op het agrarisch werk en helaas voor sommigen ook het enige inkomen.

Guatemala heeft een van de hoogste aantallen analfabeten ter wereld en het laagste inschrijvingsniveau van kinderen voor het schoolonderwijs in geheel Latijns Amerika. Opleiding is dus van groot belang om de stabiliteit, de sociale gelijkheid en economische situatie in het land te verbeteren.
‘From The Mayan People to you’ is een sociaal georiënteerde organisatie en heeft opleiding en ontwikkeling dan ook hoog in het vaandel staan. Ze zijn samen met Mayan Families een sponsorprogramma gestart om kinderen de mogelijkheid te bieden naar school te laten gaan. Beter opgeleide kinderen zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het land waardoor de toekomstperspectieven zullen toenemen.
Meer dan 3000 kinderen worden inmiddels al gesponsord.

Het eerste product van “ From The Mayan People to you”  waren de traditionele worry dolls, de zogenaamde zorgenpoppetjes.
Het verhaal gaat dat als je een worry doll onder je kussen stopt, je heerlijk kunt slapen, omdat de worry doll al je zorgen zal overnemen.
Inmiddels is deze collectie uitgebreid met meer dan 300 verschillende artikelen.