PERU

Romulo Marcapiña

Peru_04

Romulo Marcapiña is geboren in 1964 in een klein dorpje, Quinoa, in het Andesgebergte in Peru. Hij woont nu in een buitenwijk in Lima.

Lees verder

Jorge Jonislla

Peru_05

Jorge is geboren in 1975 in Ayacucho. Hij is getrouwd met Susana. Ze wonen samen in Ayacucho op een heuvel, in een klein huis met hun 4 kinderen. Vlakbij hun huis hebben ze sinds 2005 hun kleine productielocatie, waar ze samen werken.

Lees verder

Juan Contreras

Peru_06

Juan is geboren in 1970. Hij is getrouwd met Marisol en heeft 2 dochters. Hij woont in Quinoa, een dorpje in het Andesgebergte, vlakbij Ayacucho. Hij begon met het maken van keramiek toen hij 12 jaar was, het vak heeft hij geleerd van zijn neven.

Lees verder

Mamita Alice

mamitas

Mama Alice werkt met kansarme kinderen in het Peruaanse Andes gebergte. Een aantal “Mamitas”, moeders van de kinderen, maken producten om een eerlijke loon te verdienen en om het project te financieren.

Lees verder

Wilfredo Veli

Peru_08

Wilfredo is geboren in 1974 in Huancayo, een dorpje in het Andesgebergte, Peru. Hij is een alleenstaande man en woont nu in een van de armste sloppenwijken van Lima, Peru.

Lees verder

Edwin Lope

Peru_09

Edwin Lope komt uit een familie van aardewerk producenten. Hij heeft het vak dan ook geleerd van zijn grootvader. Edwin is geboren in 1976 in Ayacucho. Hij is daaruit verjaagd door de terroristen van Het Lichtend Pad.

Lees verder

Rosa Gutierrez

Peru_07

Rosa woont en werkt in Ayachuco, een stadje in het Andesgebergte van Peru. Ze is geboren in 1963, heeft 4 kinderen en is in 1981 begonnen met haar familiebedrijf. In dit familiebedrijf werken momenteel 7 mensen.

Lees verder