Jorge Jonislla

Jorge is geboren in 1975 in Ayacucho. Hij is getrouwd met Susana. Ze wonen samen in Ayacucho op een heuvel, in een klein huis met hun 4 kinderen. Vlakbij hun huis hebben ze sinds 2005 hun kleine productielocatie, waar ze samen werken.
Ayacucho is een stadje in het Andesgebergte in Peru. Het is een arm gebied, dat jarenlang onderdrukt is door de guerilla beweging : het Lichtend Pad.

De mensen proberen los te komen van deze periode van onderdrukking.
Jorge is een kunstenaar in het maken van traditionele producten van huamangasteen. Dit vak heeft hij geleerd van zijn buurman toen hij nog klein was.
Huamangasteen is een steen die uit het Andes gebergte komt. De steen wordt gedolven in open kuilen vlakbij Cancaju, ongeveer 5 uur rijden vanaf Ayacucho.
Veel gereedschap heeft Jorge niet, Toch maakt hij de mooiste producten, veelal kerststallen die typische zijn voor dit gebied. Hij krijgt hulp van zijn vrouw Susana, die het vak weer van hem geleerd heeft. Zij controleert de kwaliteit en werkt de producten bij als het nodig is. Ze maken voornamelijk producten voor de lokale markt en ze zijn erg trots op hun werk.

Peru_05a